Echt ik heeft oog voor jouw mensen

Als werkgever wil je ondernemen en een gezond bedrijf met gemotiveerd personeel is daarbij essentieel. Ook als alles voor de wind gaat, kun je te maken krijgen met menselijke problemen. Is je werknemer ongelukkig in zijn functie of kampt deze met stressklachten? Een vaste professionele coach kan jouw onderneming helpen en je werknemer begeleiden. Echt ik kan als verlengstuk dienen van je eigen organisatie, zodat jij kunt ondernemen én oog hebt voor je mensen.

Echt ik kan ook op het gebied van preventie van waarde zijn voor jouw bedrijf. Ik zorg voor een stukje bewustwording, leer werkgevers en werknemers wat stress is en vertel hen hoe zij de signalen van stress kunnen herkennen zodat er tijdig kan worden ingegrepen en uitval kan worden voorkomen.

Als een medewerker niet meer in staat is om te werken, is begeleiding van een coach raadzaam. Vaak zit iemand zo vast dat ze er zelf niet meer uitkomen en vaak meer weerstand gaan voelen richting het werk. Met de juiste begeleiding en aandacht kan dit zeker weer veranderen.

Ik ga met de medewerkers werken aan hun uitdaging en daar waar nodig voeren we een drieluik gesprek. We sluiten één overzichtelijke overeenkomst, waarna ik in het aantal gevraagde coaching uren mijn capaciteiten ga inzetten om jouw werknemer weer gemotiveerd en met nieuwe inzichten aan het werk te krijgen.

Daarnaast beschik ik over de mogelijkheid om te werken met de Coaching Monitor. Een innovatief online evaluatie-instrument waarmee de effectiviteit van het coachtraject zichtbaar kan worden gemaakt. Het geeft o.a. inzicht in de voortgang en een visueel eindrapportage. Meer informatie: YouTube.

Bekijk de werkwijze Bekijk de investering Ja, ik wil graag vrijblijvend kennismaken
Contact

Heb je een vraag of opmerking? Of wil je meer informatie over écht ik? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Stuur een e-mail06 578 230 46
Inschrijven nieuwsbrief
Thema's waaraan je kunt denken
  • ‘Ik heb een medewerker met stress gerelateerde klachten, overspannen, of burn-out’
  • ‘Ik heb een medewerker die moeite heeft met communiceren’
  • ‘Een medewerker geeft aan te willen werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling’
  • ‘Ik heb een medewerker die zichtbaar ongelukkig is, maar krijg niet boven tafel wat er speelt’
  • ‘Een medewerker weet niet goed wat hij wil en dat merk ik aan zijn motivatie’
  • ‘Ik vermoed dat er bij een medewerker iets speelt in zijn privéleven en dat heeft impact op zijn werk’