Coaching voor je onderneming

Als werkgever wil je ondernemen en een gezond bedrijf met gemotiveerd personeel is daarbij essentieel. Ook als alles voor de wind gaat, kun je te maken krijgen met menselijke problemen. Is je werknemer ongelukkig in zijn functie of kampt deze met stressklachten? Een vaste professionele coach kan jouw onderneming helpen en je werknemer begeleiden. Echt ik kan als verlengstuk dienen van je eigen organisatie, zodat jij kunt ondernemen én oog hebt voor je mensen.

Je wilt graag gehoor geven aan de onzekerheden van je werknemers, maar je hebt niet de tijd om hier voldoende aandacht aan te schenken? Hier wil ik je als coach graag bij helpen. Door mij tijdig in te zetten als coach kunnen we het risico op uitval van een medewerker met stress gerelateerde klachten verminderen. Maar ook als een medewerker niet meer in staat is om te werken, is begeleiding van een coach raadzaam. Vaak zit iemand zo vast dat ze er zelf niet meer uitkomen en vaak meer weerstand gaan voelen richting het werk. Met de juiste begeleiding & aandacht kan dit zeker weer veranderen.

Ik ga met de medewerkers werken aan hun uitdaging en daar waar nodig voeren we een drieluik gesprek. We sluiten één overzichtelijke overeenkomst, waarna ik in het aantal gevraagde coaching uren mijn capaciteiten ga inzetten om jouw werknemer weer gemotiveerd en met nieuwe inzichten aan het werk te krijgen.

Daarnaast beschik ik over de mogelijkheid om te werken met de Coaching Monitor. Een innovatief online evaluatie-instrument waarmee de effectiviteit van het coachtraject zichtbaar kan worden gemaakt. Het geeft o.a. inzicht in de voortgang en een visueel eindrapportage. Meer informatie: YouTube.

Bekijk de werkwijze Bekijk de investering Ja, ik wil graag vrijblijvend kennismaken
Contact

Heb je een vraag of opmerking? Of wil je meer informatie over écht ik? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Stuur een e-mail06 578 230 46
Thema's waaraan je kunt denken
  • ‘Ik heb een medewerker met stress gerelateerde klachten, overspannen, of burn-out’
  • ‘Ik heb een medewerker die moeite heeft met communiceren’
  • ‘Een medewerker geeft aan te willen werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling’
  • ‘Ik heb een medewerker die zichtbaar ongelukkig is, maar krijg niet boven tafel wat er speelt’
  • ‘Een medewerker weet niet goed wat hij wil en dat merk ik aan zijn motivatie’
  • ‘Ik vermoed dat er bij een medewerker iets speelt in zijn privéleven en dat heeft impact op zijn werk’