Stresspreventie voor je bedrijf

Weet jij wat je kunt doen om uitval op de werkvloer te voorkomen? Hoe je stress herkent bij jezelf of je medewerkers? Wat werkstress überhaupt inhoudt?

We leven in een maatschappij waarin steeds meer mensen last hebben van stress en burn-out klachten. De lat ligt hoog en alles moet steeds sneller, beter en efficiënter. Inmiddels wordt (werk)stress gezien als één van de meest voorkomende beroepsziekte en stijgt het aantal burn-outs jaarlijks. Dit zorgt voor de nodige uitdagingen binnen bedrijven. Stijgingen in het ziekteverzuim bijvoorbeeld, maar ook  daling in de opbrengsten omdat mensen uitvallen. Deze uitval kan de productiviteit van je bedrijf negatief beïnvloeden en kan ook leiden tot verhoging van werkdruk bij andere medewerkers. Wanneer je op tijd ingrijpt en aandacht hebt voor het welzijn van je medewerkers kun je wellicht een hoop ellende voorkomen.

 

“Wie de achterliggende oorzaak van stress niet begrijpt, lost stress niet op en loopt zichzelf uiteindelijk voorbij.”

 

Echt ik kan op het gebied van preventie van grote waarde zijn voor jouw bedrijf. Met het stresspreventieprogramma Voorkomen is beter… kan Echt ik werknemers die stress of een hoge werkdruk ervaren op tijd signaleren en helpen en jou als werkgever ontzorgen. Bedrijven kunnen het stresspreventieprogramma in verschillende varianten afsluiten, zodat de ondersteuning altijd op maat is.

Wil je graag meer weten over Voorkomen is beter… en wil je de mogelijkheden binnen jouw bedrijf bespreken? Neem dan gerust contact met me op. Ik kom graag langs om kennis te maken en de opties vrijblijvend te bespreken.