Testimonials

Hoe is het om met Marisca te werken?

"Ik heb een traject bij Marisca gevolgd i.v.m. Burn-out. Marisca is een fijn persoon om mee te praten, doortastend en begripvol. Ik heb erg veel aan het traject gehad. Het heeft mij goed geholpen bij mijn herstel. Ik kan iedereen dit traject aanraden!"
~ Celine
"Marisca is als coach een hele plezierige gesprekspartner. Ze is open en eerlijk, zet je aan het denken met haar (soms lastige 😉 ) vragen en houd je een spiegel voor. Mocht je nog twijfelen; niet meer doen en gewoon een afspraak maken."
~ Ellen
"Marisca heeft mij ontzettend fijn geholpen met mijn “echte ik”. Door naar mij te luisteren, daar een feedback op te geven… En opdrachten te geven waardoor ik zekerder in het leven sta."
~ Janneke
Ik zat al een tijd met mezelf in de knoop en ik was zelf op zoek naar hulpinstellingen, maar dit lukte helaas niet. Toen kwam ik via de website van écht ik bij Marisca terecht. Na ons eerste telefoontje had ik meteen een fijn en vertrouwd gevoel. Tijdens mijn traject bij Marisca is ze altijd open en eerlijk naar mij toe geweest, wat ik erg prettig vond. Ze kijkt naar de behoeftes die je nodig hebt, of het bij haar is of niet, ze is daar voor je en kijkt wat anders de mogelijkheden zijn, zodat jij de beste hulp krijgt die bij je past. Door de gesprekken en oefeningen bij écht ik, heb ik geleerd hoe ik moet luisteren naar mijn lichaam. Wat mijn lichaam voor signalen afgeeft en hoe ik hier zelf op reageer. Daarnaast heb ik geleerd om te kijken naar wat ik wil; wat zijn mijn doelen, ambities én ben ik er zelfverzekerder uitgekomen. Marisca is een luisterend oor, een super lieve en open vrouw met een vertrouwde energie. En je kan altijd bij haar terecht, wat maakt dat je het gevoel krijgt dat je er niet alleen voor staat.
~ Ellen
"Op mijn werk en privé zat ik niet lekker in mijn vel. Corona versnelde het proces, doordat veel leuke ontspanningen wegvielen en mijn leven in onbalans raakte. Ik ben een type van niet zeuren, doorgaan en opgeven is al helemaal geen optie. Marisca had dit heel snel door en hiermee zijn wij aan de slag gegaan. Ik zie het leven weer positief en volvertrouwen tegemoet."
~ Erik
"Mocht je om welke reden dan ook jezelf eens een beetje kwijt zijn, dan ben je bij Marisca aan het juiste adres. Met haar warmte, persoonlijke aandacht en professionaliteit neemt ze de tijd om naar je te luisteren en geeft ze inzicht, advies en handvatten waardoor je jezelf weer weet te vinden en te voelen dat je ertoe doet."
~ Jeanine
"Ik merk dat ik veel heb gehad aan de sessies met jou, en het wordt ook steeds gemakkelijker om geleerde dingen toe te passen in de praktijk. Gisteren nog een keer gaan “checken” bijvoorbeeld. Het verkregen inzicht in mijn eigen ik, en het herkennen van signalen die aangeven hoe ik in mijn vel zit is erg bruikbaar in praktijk. Bedankt voor al jouw hulp en steun, je bent enorm belangrijk geweest in mijn herstel."
~ E.
"Na het lezen van de advertentie in De Toren, dacht ik misschien moet ik het toch proberen! Maar praten over iets wat je dwars zit, en waar je zelf niet meer uit kunt komen met een vreemde….is dat wel wat? Toch maar een mailtje sturen….al snel kreeg ik een mailtje terug van Marisca om vrij blijvend een keer langs te komen en even te praten over wat ik graag zou willen. Nou dat kon ik wel doen, en dan kon ik altijd nog zeggen dat ik het niet wil. Terwijl ik binnenstap voel ik mij gelijk prettig in de rustige omgeving die Marisca gecreëerd heeft. Marisca geeft me gelijk het gevoel dat niets hoeft en alles mag. Door even rustig te zitten praten merk ik al snel dat ik me bij haar op mijn gemak voel, en als Marisca vraagt wat ik zou willen merk ik dat ik overmand word door emotie en al vrij snel mijn hele verhaal op tafel gooi. Na een aantal keren bij Marisca te zijn geweest, gaat het weer top met me!! Marisca zorgt ervoor dat je zelf kunt aangeven wat je wil, wat is belangrijk voor jou en wat wil jij graag. Niets hoeft en alles mag. Soms houd ze je een spiegel voor, wat soms hard kan zijn, maar waar je later zo veel aan hebt. Ook weet ze door bepaalde opdrachten hoe ze nog net even een setje in de goede richting kan geven. Marisca is een ontzettende lieve vrouw, die alles voor je wil doen en waar je, je gelijk thuis voelt. Echt een fijn persoon om mee te praten!!"
~ Miranda
"Marisca benaderd je op een fijne manier waarbij jijzelf de grenzen aan mag/moet geven. Ze weet precies de juiste snaar te raken. Erg prettig maar ook wel confronterend. Echt een aanrader!"
~ Carina
"Marisca is een coach die goed kan luisteren. Op de juiste momenten de juiste vragen stellend en het je daarbij soms onmogelijk maakt om jezelf voor de gek te houden."
~ Maroesja Grabijn
"De thema-avond over ‘Hoeveel ballen kun jij hooghouden’ was een inspirerende avond met nieuwe inzichten."
~ Mariska
‘Marisca is een super goede coach! Ze luistert naar je en is oprecht geïnteresseerd in jou als persoon en in hoe jij de dingen om je heen beleefd, ze neemt de tijd voor je. Hierdoor ontstaat er een gesprek dat natuurlijk verloopt. Tijdens die gesprekken heb ik veel over mijzelf kunnen leren en ben ik mijzelf gaan kennen, zonder dat dit geforceerd is geweest. De punten die wij hebben besproken pas ik nu onbewust toe in mijn dagelijks leven. ’s Avonds als ik op de dag terugblik denk ik nu vaak ‘hé, een paar weken geleden had ik het nog zo gedaan, wat is het fijn dat het nu op deze manier gaat. Het geeft mij rust’. Niet alleen ’s avonds merk ik dit. Overdag ook! Ik voel mij ontspannen, ben minder moe en geniet weer van de dingen om mij heen.’
~ M.
"Marisca is een open, eerlijk en fijne coach met veel deskundigheid en invoelend vermogen. Ze luistert met veel aandacht, stelt goede vragen en laat jou zo zelf tot de kern van je hulpvraag komen. Ze beheerst diverse coaching technieken, is empathisch en geeft allerlei handvatten om de zaak aan te kunnen pakken. Vind het knap hoe snel ze de vinger op de zere plek weet te leggen zonder een oordeel te vellen en met respect voor je eigen keuzes."
~ Karina
Marisca wat heb jij je droom mooi vorm gegeven. Als er iemand is die een ander op weg kan helpen om een droom waar te maken ben jij het wel. Een uurtje bij jou aan de tafel Marisca en je voelt dat je er mag zijn!
~ Dineke
De thema-avond (Hoeveel ballen kun jij hooghouden?) was in een fijne huiselijke sfeer waar je bewust wordt gemaakt van wat moet of mag.
~ Janneke
Marisca is betrouwbaar en serieus, ik merkte dat de aanpak en opbouw van het traject vanuit een professioneel oogpunt was opgezet. Dit is overigens erg belangrijk aangezien het beroep van ‘coach’ onder vuur ligt door veel zelf uitgeroepen ‘ervaringsdeskundigen’. In dit geval is Marisca een ervaringsdeskundige die daarbij de nodigde studies heeft afgerond en aansluiting heeft gevonden bij NOBCO waarbij ze eventueel ook een beroep kan doen op de nodige expertise binnen deze organisatie. Kortom, ik heb echt ervaren dat ik bij de juiste coach aan tafel mocht zitten. Marisca had alle ingrediënten om mij te helpen met de klachten die ik ervaarde. Naast haar eigen ervaringen uit het verleden waardoor er een oprechte empathie was wist Marisca mij door theoretisch ook goed onderbouwd te zijn mij goed te helpen de draad weer op te pakken. Tijdens de sessies gingen wij het gesprek aan door de open vragen die Marisca stelde te bespreken waarbij niet werd geoordeeld. Marisca liet zichzelf nergens direct over uit maar stelde de juiste vragen die weer stof tot nadenken gaven.
~ Anoniem
Op mijn werk en privé zat ik medio april 2021 niet lekker in mijn vel. Na overleg met mijn werkgever ben ik op zoek gegaan naar een coach om te kijken wat de oorzaak is/oorzaken zijn voor het niet goed in mijn vel zitten. Bij mijn 1e vrijblijvend kennismakingsgesprek was er direct een klik en je vroeg aan het eind van het gesprek wat vind je en wat wil je. Mijn antwoord was toen: Het is net als kleding passen als het zit en het past dan inpakken en wegwezen. Jij keek eerst zeer verbaasd en na mijn uitleg begreep je wat ik hiermee bedoelde. Vrij snel had je door wat er speelde en dat er veel onverwerkte trieste gebeurtenissen in mijn onderbewustzijn zaten. Corona versnelde het proces, doordat veel leuke ontspanningen wegvielen en dat mijn leven in onbalans raakte. Ik had voorheen hier nooit bij stil gestaan laat staan dat het bij mij zou opkomen dat ik hiermee te maken zou krijgen, wel dus. Door tips en handvaten van Marisca en het doen van opdrachten, kwam ik steeds meer over mijzelf te weten en kwamen steeds meer emoties naar boven die ik al die jaren had weggestopt. Dit was voor mij een rare gewaarwording, maar aan de andere kant ook fijn, want ik ben ook een mens en geen robot. Ik ben een type van niet zeuren, doorgaan en opgeven is al helemaal geen optie. Marisca had dit heel snel door en hiermee zijn wij aan de slag gegaan. Ik zie het leven weer positief en volvertrouwen tegemoet. Mijn laatste gesprek is afgelopen vrijdag geweest en ik ga voor een OKE 2022. Mocht ik na verloop van tijd toch vragen hebben, bevestiging nodig hebben of iets dergelijks of ik voel mij weer “kut”, dan kan ik Marisca altijd appen, mailen of bellen. Dat laatste is een fijn gevoel en geeft aan dat Marisca een fijn mens is, een vertrouwenspersoon is en hart voor haar vak heeft.
~ Erik