FAQ

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

FAQ

Coaching wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars.
Meestal is de werkgever bereid om de coaching te betalen, zeker in het geval jij op dit moment ziek thuis bent. Ook heeft een werkgever vaak een (opleidings)budget beschikbaar. Dit kun je dus altijd bij je werkgever navragen.

En ben je je zzp’er / ondernemer? Dan kun je de kosten van het coachtraject opvoeren als zakelijke kosten en kun je de BTW terugvragen.

Een coachtraject duurt gemiddeld 5 tot 10 sessies (van 1 uur). Afhankelijk van de vraag en waar jij mee worstelt, zijn minder of meer gesprekken mogelijk.

Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Uit ervaring weet ik namelijk hoe belangrijk het is om een goed gevoel te hebben bij de persoon die je gaat helpen. Je wilt dat er naar je geluisterd wordt en dat er vertrouwen is. In dit gesprek is er ruimte om je verhaal te doen en proberen we alvast jouw coachvraag te formuleren.
Gaan we samen verder? Dan ga ik je in de daaropvolgende sessies helpen om jouw gewenste doel te behalen. Ik geloof erin dat als je weer kunt voelen en ervaren wie je écht bent, het antwoord vaak vanzelf volgt. Ik help jou om weer in jezelf te geloven!

Je kunt op verschillende manieren een afspraak met mij inplannen. Dit kan door het contactformulier in te vullen, een mail te sturen naar: marisca@echtik.nl of te bellen/appen naar 06 578 23046. Ik probeer dan binnen 24 uur een reactie terug te sturen.

Tuurlijk kan dat. We zullen in ons vrijblijvende kennismakingsgesprek samen bespreken wat er eventueel nodig is. De hoeveelheid sessies op mijn site geven een indicatie weer, maar soms kun je met 1 sessie alweer vooruit.

Betaling gaat per factuur. Deze ontvang je, na overleg, na elke sessie of voorafgaand aan een traject.

Betalen in termijnen is altijd mogelijk. We zullen dit samen dan bespreken en afspraken over maken. Dit is op maat, dus vraag er gerust naar als dit jou kan helpen om wel een sessie of traject te starten.

Onze gesprekken zijn vertrouwelijk en ik ben aangesloten bij NOBCO. Hierdoor weet je dat ik me ook houd aan de ethische codes die door hen zijn opgesteld.

Er kan altijd iets zijn waardoor je de afspraak wilt verzetten. Je kunt daarom een afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren of verzetten. Bij annulering binnen 24 uur zal ik de factuur wel doorberekenen.

Onze gesprekken vinden ongeveer één keer per 2 tot 3 weken plaats. Dit is wel een indicatie want samen zullen we altijd ook bekijken wat het beste werkt voor jou en/of jouw uitdaging en daar passen we de frequentie waar nodig op aan.

Ja, dat mag. Ik vind verbinding en een goede vertrouwensband heel belangrijk. Dus als u tussendoor ergens mee zit, mag je altijd mij mailen of appen. Zodra het lukt, zal ik deze beantwoorden en waar nodig mijn eerlijke advies geven.

Dit kan plaatsvinden in mijn praktijk, online of buiten. Mijn praktijk is aan huis gevestigd: de Kolk 4 in Hardenberg. Er is voor de praktijk ruimte om te parkeren.
Buiten is voor diegene die het fijn vindt om te wandelen of in de natuur te zijn. Dan vertrekken we samen vanaf mijn praktijk voor een fijne wandeling langs De Vecht.

Je krijgt bij mij altijd maatwerk. Dit bespreken we ook altijd samen. Waarom? Ieder mens is anders, iedere vraag is anders en ieders tempo is anders. Om je wel een beetje een beeld te geven, kan ik een traject aan de hand van een aantal fases uitleggen;

1. Verkennen

Deze fase staat vooral in het teken van bewustwording. Wist jij dat ruim 95% van wat we op een dag doen volledig geautomatiseerd (onbewust) is? Dus wil je iets anders doen, dan moet je eerst aan de slag met jouw bewustwording.

2. Herkennen

Het moment dat de beruchte kwartjes gaan vallen. Dat je die ‘aha’ momentjes krijgt en inzichten ontstaan.

3. Erkennen

Tja, we hebben allemaal mooie kanten maar ook uitdagende. Dit hoort ook bij je en zodra jij dit echt realiseert en dit ook echt durft te erkennen… Dan ga je echte stappen maken

4. Bekennen

Daarna kan je ontdekken wat jij dan kunt doen. Zoals hierboven al beschreven, HOE jij een grens aan kunt aangeven.

Antwoord niet gevonden?

Staat jouw vraag hier niet tussen, maar wil je wel graag een antwoord. Neem dan gerust contact met mij door het contactformulier in te vullen. Mailen naar marisca@echtik.nl of bellen naar 06 578 23046 mag natuurlijk ook. Ik probeer dan z.s.m. een antwoord te komen.