• Bericht auteur:

Ook voor mij is de vakantieperiode nu echt afgelopen. De kids zijn weer naar school, manlief aan het werk en ik heb weer tijd om lekker met mijn praktijk bezig te zijn. Weer een periode waarin ritme & regelmaat weer de boventoon gaan voeren. Op zich fijn…..

Gelijk voel ik ook dat dit weer de periode is dat alles weer ‘normaal’ wordt en dat er weer veel gedaan & geregeld moet worden. Werken, sporten, sociaal leven oppakken, taken voor school die weer op je pad komen, sport van de kids, feestjes, afspraken, huishouden, boodschappen, de tuin die nog aan kant moet en ga zo maar door…. Toch voel ik dat ik er dit jaar rustiger onder ben dan voorheen. Eerder voelde ik echt stress en vroeg ik me af hoe ik dit toch allemaal weer ging doen. Nu merk ik dat ik vooral mezelf de vragen stel of dit ook allemaal wel echt moet, of dat ik zelf vind dat ik dit allemaal moet doen. Dat ik dus bewuster bezig ben met het bepalen van wat moet en wat écht moet.

Veel van deze dingen zitten namelijk in ons hoofd. We vinden vaak zelf dat we dit allemaal maar moeten doen. En omdat (het lijkt dat) een ander dat ook allemaal kan, verwachten we dit alleen nog maar meer van onszelf? Maar is dat ook echt zo? Wie verwacht dit van je? Moet je dit echt ook allemaal zelf en alleen doen?

Ballen hooghouden
Beeld je eens in dat alle punten die jij bedenkt die jij moet doen, dat dit ballen zijn. En al deze ballen moet je dus omhooghouden om het goed te kunnen doen. Hoeveel ballen denk je dat je daadwerkelijk omhoog kan houden? Dan schrik je wel even, of niet… En dan niet vergeten dat als je veel ballen omhoog moet houden, er ook veel ballen kunnen vallen.

Maar hoe kun je hier dan anders mee omgaan, of hoe ga je dan om met je eigen (vaak veel te hoge) verwachtingen? Daar kan ik je mee helpen. Door je eerst inzichten te geven en je bewust te maken van je eigen gedachten en verwachtingen. Hoe je dit ook anders kunt zien & doen. Leer je wat jij belangrijk vindt en waar je prioriteiten liggen.

Herken jij jezelf in bovenstaande en wil jij straks ook echt kunnen voelen hoe het is om maar niet meer van alles te moeten van jezelf. Meer rust in je hoofd ervaren en te weten hoeveel ballen je echt omhoog kunt houden? Neem dan contact met me op en plannen we een vrijblijvende intakegesprek in.