• Bericht auteur:

Social media is niet echt. We zien wat iemand post en dit zijn maar deeltjes uit iemands leven of werk. En ook al wil ik het eigenlijk niet, ook ik doe het. Kan ook niet anders, want anders zou ik de hele dag met een camera rond moeten lopen. En ik denk dat niemand daar op zit te wachten.

Sinds wij terug zijn van vakantie, krijg ik nog geregeld de vraag hoe onze vakantie was geweest. Het zag er zo mooi uit.

โ€œ๐˜ž๐˜ข๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต๐˜ช๐˜จ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ช๐˜ญ๐˜ญ๐˜ข ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฌ ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜จ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ช๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ฅ ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ซโ€

Ik heb zelfs coachees gesproken die door alle mooie vakantie plaatjes (waaronder die van ons) baalden van hun eigen vakantie.

Het knaagt sindsdien ook bij mij. Ondanks dat ik altijd eerlijke berichten wil plaatsen, realiseer ik mij dat ook bij mij er veel โ€˜mooie plaatjesโ€™ voorbij komen. Plaatjes die kloppen, maar niet alles laten zien. In onze vakantie bijvoorbeeld hebben we ook complete angst, paniek en pijn meegemaakt. Maar door dit niet te delen, heb jij alleen de mooie fotoโ€™s gezien. Jij die daardoor nog meer ging balen van je eigen vakantie. Of als je op dat moment niet lekker in je vel zat, gestrest was, met een burn-out thuis zat, geen geld had voor een vakantie of wat het ook is. Door deze berichten van mij en vele anderen, je misschien nog onzekerder geworden bent, nog meer bent gaan twijfelen en worstelt met negatieve gevoelens.

Dat is wel wat social media met je kan doen. Wees je daarom echt bewust van het feit dat niet alles wat je ziet echt is. En ja, sommigen kiezen heel bewust voor het plaatsen van alleen maar mooie plaatjes. Sommigen doen het onbewust omdat ze zelf onzeker zijn en daarom alleen de โ€˜besteโ€™ plaatjes uitkiezen om te delen. Anderen kunnen of durven niet de werkelijkheid te posten.

Ben jij hier gevoelig voor, gun het jezelf dan om niet te kijken of te stoppen als je merkt dat je er last van krijgt. Want doorgaan levert alleen maar meer stress en onzekerheid op.