• Bericht auteur:

Soms is het lastig om in beweging te komen. Je wilt wel ietsveranderen of iets anders gaan doen, maar toch lukt je dit niet. Zo weet je dat je agenda te vol staat, toch lukt het je niet om afspraken af te zeggen. Je zou graag minder tijd op je mobiel door willen brengen en toch zit je alweer met je mobiel in je hand. Maar zo kan het ook dat je steeds meer druk voelt bij alles wat je ‘moet’ doen, maar ook niet weet hoe het anders kan.

Hoe zit dat met stress?
Zo kan dit dus ook gebeuren met stress. En dan heb ik het niet over gezonde stress. De stress die je nodig hebt om te kunnen presteren en alert te zijn, zoals bijvoorbeeld tijdens een examen, presentatie of wedstrijd. Als dit namelijk eenmaal achter de rug is, voel je de stress en spanning ook wegzakken.

Nee, ik heb het over langdurige, chronische stress. Waarbij je in de loop van de tijd steeds meer (fysieke & mentale) klachten kunt krijgen. Tot je zelfs op een gegevens moment helemaal ‘vast’ zit. Je bent in een soort vicieuze cirkel beland en het lukt je niet meer om dit te doorbreken. Je ook je eigen patronen niet (meer) ziet.

Herken jij je in één van bovenstaande voorbeelden? Weet dat je niet de enige bent. Wil jij nu wel echt graag je patronen & vicieuze cirkel leren en herkennen en doorbreken, weet dat je met een beetje hulp hierin stappen kunt maken.

Gratis kennismaking
Ben je nu benieuwd of ik hierin iets voor jou kan betekenen? Een kopje koffie of thee staat voor je klaar tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

En wat mij zelf altijd wat extra helpt, is de volgende uitspraak:

“If you do what you always did. You will get what you always got”