• Bericht auteur:

Afgelopen week weer vele mooie gesprekken mogen hebben in mijn praktijk. Wel een week met echt heel uiteenlopende gesprekken. Van het starten van nieuwe trajecten naar het bijna afronden ervan. Van zakelijke coachvragen naar heel verdrietige thema’s. En soms sta je daar meer bij stil dan andere keren. Ik nu dus wat meer, vooral omdat ik deze quote tegenkwam die me hier bewust van maakte:

“The obstacles you face don’t have half the strength you have”

Een quote die heel sterk weer geeft hoe sterk we als mens zijn, ook al voelen we dit (soms) zelf niet. Een quote die weergeeft wat ik dagelijks in mijn praktijk zie. Mannen, vrouwen en kinderen die ondanks pijn, verdriet, tegenslag of uitdagingen toch ergens nog de wil voelen om door te gaan. Ergens nog de kracht hebben om hulp te vragen omdat ze zich graag weer wat beter, fijner of positiever willen voelen. Er dus sterker uit willen komen.

Ik denk dat iedereen wel zo’n moment kent in het leven dat je je gebroken voelt. Dat je niet meer weet of zelfs gelooft dat het nog beter wordt. In mijn praktijk hoor ik dit bijv. bij mensen die met een burn-out thuis zitten. Van een leven waarin je bij wijze alles aankon naar helemaal niets meer kunnen. Fysiek en mentaal opgebrand. Al het vertrouwen kwijt in je lijf en jezelf. En toch krabbelen ze langzaamaan allemaal weer uit dat dal. De een sneller dan de ander en de een meer getekend dan de ander. Maar toch…. Ze komen weer uit dat dal. En zelfs op dat moment dat je eigenlijk niets meer kunt, is er nog iets dat ervoor zorgt dat je hulp zoekt. Hoe krachtig is dat!

In mijn leven heb ik voor vele uitdagingen gestaan. Uitdagingen waar ik soms met moeite mee om kon gaan. Het verlies van mijn lieve mama, een zware burn-out en lange tijd leven met insomnia (slapeloosheid) en zo kan ik er nog wel meer opnoemen. Maar toch als ik eerlijk ben, ben ik door elke uitdaging wel sterker geworden. Heb ik mezelf veel beter leren kennen en was ik ook in staat om stappen te maken.

Hoe is dit voor jullie? Wat doet deze quote met jou? Ben erg benieuwd hoe jullie hierover denken. En mocht je nu zelf in een “uitdagende” fase zitten en er niet uit komen… Wees dan niet bang om hulp te vragen. Hulp van familie, van vrienden. Ook ik kan & wil je helpen met jouw uitdagingen. Je kunt altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij mij maken en kunnen we samen kijken of ik iets voor je kan betekenen.