• Bericht auteur:

Ben jij ook altijd maar bezig? Heb jij ook altijd het gevoel dat je nog van alles ‘moet’ doen? Nooit even het gevoel dat je kunt stoppen omdat er gewoon simpelweg nog teveel te doen is? Dan is het juist voor jou heel belangrijk om eventjes te stoppen.

Ook al is het maar voor een seconde, probeer het maar eens. Ga even stil staan en haal diep adem. Wat gebeurt er dan met je? Mogelijk ervaar je onrust en denk je misschien wel “wat een onzin”. Weet dan dat dit niet raar is. Dit is het gevoel wat er daadwerkelijk is. En ja het kan ongemakkelijk zijn omdat je dit niet gewend bent.

Wat kan het jou dan opleveren?
Door regelmatig even ‘stil’ te staan, zul je je uiteindelijk kalmer gaan voelen. Ben je minder gespannen, kun je de dag beter overzien en kan er meer balans ontstaan. Dit omdat je door deze korte momenten van ontspanning je eigenlijk even op afstand alles bekijkt en je alles in beter/groter perspectief kunt zien.

Hoe kun je dit dan doen?
Zoals ik hierboven al benoemde, begint het al met even letterlijk stil staan en diep adem halen. Probeer eens op te merken wat je op dat moment denkt of voelt. Maar er zijn natuurlijk veel meer manieren, denk bijvoorbeeld aan:

► Kop koffie of thee drinken en kijk gewoon eens om je heen (niet stiekem op je mobiel).
► Ga lekker een stukje wandelen en kijk eens goed om je heen. Welke dieren zie ik? Welke geluiden hoor ik? Door je te focussen op wat je hoort en ziet, zit je minder in je hoofd en zul je je nog verbazen over de mooie dingen die er zijn buiten.
► Reis je per trein of bus? Staar dan eens lekker voor je uit.

Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden, maar wat je ook doet om even stil te staan, weet dat deze korte momenten van ontspanning je uiteindelijk meer rust gaan geven.

‘Just drop for a second what you are doing and fall into being’