• Bericht auteur:

De lichamelijke en psychisch/emotionele stresssignalen heb ik de afgelopen dagen al laten zien. Vandaag gaat het om de signalen die we kunnen herkennen in ons gedrag. En deze kunnen echt heel wisselend zijn. Zo was ik altijd druk en bezig en had ik veel behoefte aan suikers en eten. Maar het kan juist ook zijn dat je niets meer uit je handen krijgt en totaal niet kunt eten. Vaak kun je bij (langdurige) stress ook merken dat je steeds minder kunt ontspannen en genieten. Op de afbeelding onderaan dit bericht kun je nog meer voorbeelden vinden van signalen.

Ik blijf het wel herhalen. Een keer wat klachten hebben is niet erg. Stress is ook iets gezonds. Het gaat er vooral om dat je signalen leert herkennen en dat je dan weet wat je nodig hebt om weer te ontladen. Maar ook dat als je veel klachten hebt (lichamelijk, psychisch/emotioneel & gedrag) dat je misschien wel echt last hebt van stress.

Mocht je dus meer willen weten, vragen hebben of heb je misschien nu in de gaten dat je veel klachten hebt. Je mag altijd contact met me opnemen.