• Bericht auteur:

Durf jij eerlijk te zeggen hoe het met je gaat? Of ben jij iemand die eigenlijk altijd wel zegt dat het goed gaat ook als dit niet zo is? Natuurlijk hoef je niet tegen iedereen te vertellen hoe jij je voelt, dat is aan jou. Maar wat wel belangrijk is dat je in ieder geval eerlijk durft te zijn tegen je zelf.

Vorige week had ik hier een gesprek over met iemand. We hadden het erover hoe vaak we antwoorden dat het wel goed gaat ook als dit helemaal niet zo is. We waren aan het sparren of dit nu slecht is of niet. Ik geloof er zelf in dat als je je veilig & vertrouwd voelt je het meestal wel eerlijk durft aan te geven, maar dat we toch ook wel vaak te maken hebben met een situatie of een persoon waar je geen ruimte voelt om echt eerlijk antwoord te geven. Zolang je je daar maar bewust van bent.

Weet jij hoe je je echt voelt
Waar voor mij juist de vraag zit is of we ook wel echt weten hoe we ons voelen. Weet jij hoe jij je nu echt voelt? Zelf wist ik namelijk heel lang niet hoe ik me echt voelde. Als iemand het vroeg, antwoorde ik eigenlijk automatisch met “Het gaat goed hoor”. Met behulp van o.a. coaching, ben ik me er uiteindelijk bewust van geworden dat ik hele sterke overtuigingen heb die er onbewust voor zorgden dat ik niet echt kon aangeven hoe ik mij voelde. Want op de momenten dat ik me niet lekker voelde, zorgden ze ervoor dat ik wel doorging en ik kon antwoorden met “Het gaat prima”.

‘Niet mopperen, niet klagen’ | ‘Pijn is fijn’ | ‘Een ander heeft het altijd erger’.

Inmiddels ben ik me wel bewust van mijn overtuigingen en ben ik in staat om echt bij mezelf in te checken. Ik weet beter hoe ik me voel en kan er nu bewust voor kiezen hoe ik antwoord geef. Want heel eerlijk, soms wil je het hier ook niet over hebben. Of heb je er de tijd niet voor 😉

Mocht het nu zijn dat iets hierboven wat triggert bij jou of je herkent hier iets in. Neem gerust contact met me op.