• Bericht auteur:

Onlangs is mijn website wat aangepast en kan ik ook klantervaringen weergeven. Nu is het dus aan mij om ook aan mijn coachees te vragen of zij na afronding van hun traject een recensie/ervaring willen schrijven.

Dit vind ik eerlijk gezegd best lastig hoor. Want kan ik mijn coachee wel om zo’n gunst vragen? Wat als ze dit een vervelende vraag vinden? En wat als ze het wel willen schrijven, dan vind ik het weer spannend waarmee ze dan terugkomen.

Vragen waar ik mee worstel, maar waar ik eerlijk gezegd meer van schrok is dat ik nu al een paar keer de reactie heb gekregen dat ze het wel willen schrijven, maar niet zo goed durven uit angst voor de reacties van anderen. Blijkbaar gebeurd het dus nog dat als iemand verteld dat hij/zij een coachtraject heeft gevolgd ze de reactie krijgen dat je daar toch niet over praat.

❝ Niet iedereen hoeft toch te weten dat je hulp nodig hebt ❞

Onlangs had ik het hier met iemand over en zij gaf mij de tip om hier eens een stuk over te schrijven en dat doe ik dus nu. Nu gaat het mij er niet om of iemand wel/geen recensie wil schrijven, maar wel om het feit dat er schijnbaar dus nog steeds een taboe heerst over het krijgen van hulp. Ik vind dit persoonlijk super jammer. Ik heb in mijn leven hulp gehad van diverse professionals en zij hebben mij keer op keer inzichten gegeven in mezelf, me laten groeien en ontwikkelen tot de persoon die ik nu ben. Moet ik me daar dan voor schamen? Ben ik dan zwak? Mag ik hier dan niet over praten? Of mag ik trots zijn op het feit dat ik hulp durfde te vragen en me nu beter en sterker voel?

En tuurlijk… Niet iedereen heeft misschien hulp nodig van een coach of therapeut, maar geloof me de meeste mensen vragen wel degelijk zelf ook anderen om hulp. Want wie kan nu echt zonder de hulp van een ander om zich beter, fijner of mooier te laten voelen? De een gaat naar een fysiotherapeut, de ander gaat naar een schoonheidsspecialiste en weer een ander schakelt een personal trainer in. Waarom? Juist…….. Om zich beter te voelen… En dat is toch ook precies waarom je bijvoorbeeld een coach inschakelt? Je beter willen voelen.

Dus waarom leggen we dan nog steeds zo’n taboe hierop? We leven in een tijdperk waarin we allemaal onder druk staan en we allemaal op onze eigen manier ontspanning zoeken om hiermee om te gaan. We laten ons op allerlei manieren helpen en dat kan fysiek en/of mentaal zijn. Dat kan inderdaad ook de kapper, personal trainer of schoonheidsspecialiste zijn. Maar juist in de tijd waarin we nu leven is het super belangrijk dat je ook mentaal gezond bent en please laten we elkaar niet veroordelen over de manieren waarop je hulp nodig hebt. Respecteer de ander en wees wat meer trots op elkaar.