• Bericht auteur:

Waarom willen we anderen maar al te graag laten geloven dat alles perfect gaat? Ik geloof dat we, bewust en vaak ook onbewust, veel moeite doen om aan het perfecte plaatje te voldoen. Maar wat is dat perfecte plaatje eigenlijk?

Is dit dat je altijd mooie kleren draagt, altijd vrolijk bent, actief bent op school en de sportschool. Dat je altijd het mooiste plaatje op social media kan zetten, waarbij we dan niet eerlijk vertellen dat we eerst nog even een filtertje over onze perfecte gezinsfoto hebben geplaatst om deze nog iets perfecter te maken. En vergeet ook niet dat perfecte plaatje van onze vriendinnen met een glas wijn in onze handen… Want bij perfect zijn, hoort natuurlijk ook een perfect sociaal leven toch?

Maar bestaat het perfecte plaatje eigenlijk wel? Is perfect zijn niet iets wat eigenlijk niet bestaat? Wat is dan daadwerkelijk dat perfecte plaatje? Is het niet iets wat we zelf in ons hoofd creëren?

Ik geloof dat niemand perfect is en dat dat juist perfect is. Ik geloof ook dat iemand wel perfect tevreden kan zijn. Perfect tevreden zijn met jezelf, je gezin, je werk en/of je leven. Voor mij is iemand perfect als iemand echt zichzelf kan & durft te zijn. Als je dit namelijk echt kunt, heb je je eigen perfecte ik gevonden. En wat is er mooier dan dat.

Dus wat is perfect voor jou? Wanneer voel jij je perfect?

Ik ben onder andere coach geworden omdat ik mensen graag wil helpen om blij met zichzelf te kunnen zijn. Dat je er niet alles aan hoeft te doen om aan een perfect plaatje te voldoen omdat dit toch niet bestaat. En dat je ook niet hoeft te voldoen aan de zogenaamde perfectie die door de maatschappij en vooral ook social media ons wordt getoond, want dit is niet echt…

Herken jij je in bovenstaande en wil je graag ook je echte ik ontdekken en blij & tevreden durven zijn met wie je echt bent, ik help je graag. Je mag altijd vrijblijvend contact met me opnemen.