• Bericht auteur:

Het is een bizarre tijd. Iedereen heeft het ook bijna alleen nog maar over Corona, de maatregelen, de impact. En impact heeft het zeker. Iedereen ervaart deze periode op zijn eigen manier, maar het raakt ons allemaal. Velen van ons ervaren nu stress en/of onrust. Alles is anders en zelfs thuis is in veel gevallen ook niet alles hetzelfde. Zo werken we meer vanuit huis en moeten kinderen thuis hun schoolwerk maken. We denken bewuster na over wanneer en waar we onze boodschappen gaan doen en gaan alleen naar buiten voor een frisse neus of het werk.

Misschien kun je nog wel naar je werk toe, maar ook daar is niets hetzelfde. Lege werkplekken en kantines. Of je werkt in het ziekenhuis, dan heb je ineens te maken met drukte, lange werkdagen en dragen van misschien wel de hele dag persoonlijke beschermingsmiddelen. Of je bent chauffeur en zit hele dagen op de weg terwijl je onderweg geen toilet of eten meer kunt krijgen en raakt hierdoor misschien wel gefrustreerd of verdrietig.

Kortom, de wereld staat op zijn kop. Voor iedereen. En ik merk aan mezelf dat ik ook onrust ervaar. Kan niet echt mijn draai vinden, ondanks dat ik weet dat we het hier thuis goed voor elkaar hebben. We zijn gezond, hebben voldoende ruimte om deels apart van elkaar te werken, de kids zijn ontzettend lief. Maar toch… Als ZZP’er loop ik nu opdrachten mis en heb ik ook veel af moeten zeggen. Financieel heeft dit dus echt wel gevolgen. En daarnaast mis ik mijn structuur en alleen tijd. Dit klinkt misschien voor sommigen raar in de oren en voor anderen bekend. Sinds mijn burn-out heb ik elke dag tijd nodig voor mezelf om echt bewust te kunnen blijven van hoe ik me voel en wat ik nodig heb. En ook voor mijn concentratie en focus, werk ik het beste alleen. Dus zonder afleiding. En laat dat juist nu alles zijn, wat er nu niet is. Structuur wel een beetje weer, maar ik werk met mijn kids aan tafel en alleen de sessies kan ik nog in mijn praktijk doen. Ik krijg dus ook veel minder gedaan dan voorheen.

En ondertussen groeit mijn wens om mensen te helpen nog meer. Want jij zit misschien nu wel met stress of een burn-out thuis. En terwijl je dan juist zo ontzettend veel alleen tijd nodig hebt, zit je ineens in huis met bijv. je partner en/of je kinderen. Moet je misschien wel je kinderen helpen met schoolwerk, terwijl je al moeite hebt om überhaupt op te staan. Misschien had je al hulp, maar kun je door alle maatregelen daar niet meer terecht. Of jij bent ZZP ‘er/ondernemer en loopt inkomsten mis en twijfelt over hoe lang je dit vol kunt houden. Je werkt in de zorg en ervaart zoveel werkdruk dat je thuis alleen nog maar een kort lontje hebt.

Wat jouw situatie nu ook is en wat de oorzaak ook is van stressklachten, weet dat je niet alleen bent. Weet ook dat ik je altijd wil helpen. Door middel van online coaching, kunnen we elkaar toch zien en kan ik je op afstand helpen. En ook hier geldt dat de eerste sessie in het teken staat van kennismaken en samen bekijken of ik wat voor jou kan betekenen en dat dit kosteloos is.

Wil je graag meer weten, dan mag je altijd contact met me opnemen. Dit kan via marisca@echtik.nl of (bel/app) 06 578 23046 of kijk op www.echtik.nl/coaching/online-coaching/